LUDOST ILI HRABROST? Ibrahimović i Mandžukić na radaru ambicioznog italijanskog drugoligaša

Sportski direktor Beneventa Paskvale Fođa otkrio je zanimljive detalje o funkcionisanju i ambicijama trenutno vodećeg tima Serije B.

Benevento izgleda poprilično dobro u dosadašnjem izdanju Serie B. Tim koji vodi legendarni Filipo Inzagi trenutno je ubjedljivo prvi u drugoj ligi sa 19 bodova prednosti pred drugim Frozinoneom.

Gotovo je sigurno da ćemo Benevento sljedeće sezone ponovo gledati u elitnom italijanskom fudbalskom društvu.

Sportski direktor i nekadašnji igrač Milana, Lacija i Sampdorije Paskvale Fođa otkrio je kako je ključ uspjeha kluba posebno ambiciozan vlasnik Oreste Viđorito koji očigledno neće dvaput razmisliti prije nego što odluči da znatno osnaži kadar.

– Predsjednik je jako želio Ibrahimovića, čak i Mandžukića prije nego što je ovaj otišao u Katar. No na kraju je morao da se pomir sa realnošću. Srećan sam što mogu da radim sa tako ambicioznim čovekom.

– To mi dopušta da radim s velikim entuzijazmom i planovima za sljedeću sezonu. Srećan sam sa momcima koje imamo. To su sve sjajni fudbaleri, i iznad svega, velike osobe. Rezultati koje postižemo su plod sinergije mnogih komponenata, poručuje Fođa.

Benevento je trenutno u nizu od 18 utakmica bez poraza te je na pravom putu povratka u Seriju A. Tamo je već promovisan 2017. godine, ali je u elitnom rangu ostao samo jednu sezonu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU