Nedjelja, 6 prosinca, 2020
Magla u dolinama Bosne, Save, Drine i Lašve, sanacioni radovi širom BiH

Magla u dolinama Bosne, Save, Drine i Lašve, sanacioni radovi širom BiH

- Oglašavanje - Magla u dolinama Bosne, Save, Drine i Lašve, sanacioni radovi širom BiH

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Bosne, Save, Drine i Lašve, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na pojačan oprez. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

- Oglašavanje -

Zbog radova na asfaltiranju dionice R-457 Zenica-Donji Kakanj (od raskrsnice za naselje Seoci do skretanja za naselje Varda) danas će u vremenu od 07:30 do 16 sati doći do obustave saobraćaja.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu.

Radnim danima u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozači koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju moraju biti oprezni i poštivati upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

PROČITAJTE:  Danas je Međunarodni dan volontera
- Marketing - Magla u dolinama Bosne, Save, Drine i Lašve, sanacioni radovi širom BiH

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Magla u dolinama Bosne, Save, Drine i Lašve, sanacioni radovi širom BiH

IZDVAJAMO

NOVEMBAR/ Šta se sve dogodilo u najtežem mjesecu od početka pandemije

Novembar je najteži mjesec u svijetu od početka pandemije novog soja koronavirusa. Mnoge zemlje u svijetu uvele su rigoroznije mjere, usljed povećanog broja zaraženih i...

Predstavnički dom PFBiH odobrio izmjene ‘korona zakona’

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa, poznatijeg...

Karačić: Želimo nastaviti na valu dobrih rezultata i protiv Slobode

Momčad NK Širokog Brijega u 17. kolu nogometne Premijer lige BiH u utorak, 1. prosinca, na Pecari dočekuje FK Slobodu iz Tuzle, koja je...