Majka dječaka osumnjičenog za ubistvo u Sarajevu: Ja sam opominjala, ali sistem nije učinio ništa

U nedjelju je oko 19 sati građane Sarajeva uznemirio događaj u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad u kojem je mladić R.O. (21) nakon svađe i fizičkog obračuna smrtno stradao.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su uhapšene i saslušane u MUP-u KS, odakle su predate i nadležnost Tužilaštva KS.

Na jednoj grupi društvene mreže Facebook čije su članice uglavnom žene, pojavila se izjava majke dječaka koju je prenijela jedna njena prijateljica. Po njenoj verziji priče, njena dva sina, starosne dobi 15 i 17 godina, te noći su krenuli na akšam-namaz u džamiju, prenosi Fokus.

Na putu su ih presreli Romi sa nekoliko svojih problematičih prijatelja. Između ostalog je napisala da su roditelji dvojice mladića još ranije prijavljivali policiji tu grupu koja ih je često maltretirala, ali niko nikada, navodno, nije reagirao. I sami stanovnici Vojničkog polja su pričali da poznaju tu grupu mladića, i da su ranije pozna to ekscesnim situacijama.

Majka dječaka koji su učestvovali u incidentu sa smrtnim ishodom oglasila se statusom na Facebooku u kojem navodi kako je više puta upozoravala policiju i opominjala ali prema njenim riječima sistem nije učinio ništa.

“Ja ,majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć , ..dakle želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino, u predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tkzv, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje djete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom polju za što imaju očevici koji će također biti pozvani kao svjedoci. Dakle ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne. Sistem nije ništa učinio, ama baš nista”, napisala je na Facebooku.

ispovijest majke dvojice mladiä‡a na facebooku
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU