Majka zvala policiju zbog obiteljskog nasilja, otac i sinovi tukli policajce

Ovih su dana na Općinskom sudu u Gospiću osuđeni otac i njegova dva sina koji su napali policajce nakon što ih je njihova majka pozvala zbog nasilja u obitelji. Presuda, koja je donesena ovih dana, ne specificira što se točno u obitelji 57-godišnjeg T. U., 30-godišnjeg T. U. i 24-godišnjeg M. U. događalo prije nego što su im policijski službenici pokucali na vrata, no izgleda da je nemirna situacija koja je prizvala policiju eskalirala nakon njihovog dolaska.

Kako stoji u presudi, sve se događalo u studenom 2017. godine u obiteljskoj kući u Brinju. Nakon što su u kuću došla dva policajca nakon dojave D. U. o nasilju u obitelji koje je počinio okrivljenik te kada su ocu mladića rekli da treba poći s njima u policijsku postaju, sinovi su počeli vikati na policiju, a zatim su i nasrnuli na njih, piše Index.hr.

Policajci lakše ozlijeđeni

“T. U. je uhvatio policajca D. P. desnom rukom za njegovu lijevu podlakticu, a nakon što mu je policajac odmaknuo ruku pokušao ga uhvatiti s obje ruke u predjelu prsa što je policijski službenik također odbio. Nakon toga je prišao i prvookrivljeni T. U. on i drugookrivljeni pokušavali udariti D. P.  šakama u glavu koje udarce je isti blokirao te su ga udarali po rukama i ramenima uslijed čega je zadobio tjelesne ozljede u vidu površinskih ozljede glave, ručnog zgloba i šake te otvorenu ranu prsta”, opisuje presuda.

Trećeokrivljeni sin “udario je policajca V. H. šakom u glavu u predjelu potiljka, nakon čega ga je s leđa s obje ruke uhvatio i povukao tako da je isti pao na leđa i pri padu laktom lijeve ruke udario u štok vrata. Tom prilikom je V. H. zadobio tjelesne ozljede u vidu površinske ozljede glave i ručnog zgloba te kontuziju lakta”.

Prijetili da će ih “ubiti, zaklati i zgaziti na cesti”

Osim što su ih fizički napali, otac i sinovi su policajcima prijetili “da će ih ubiti, zaklati i zgaziti na cesti”. Policajci su ih na kraju uspjeli svladati i staviti im lisice te su ih uveli u službeno vozilo uz neprestane prijetnje.

No to nije prošlo glatko jer je T. U., otac, “prilikom smještaja u službeno policijsko vozilo rukama namjerno otrgnuo plastični nosač registarske pločice i savinuo registarsku pločicu na službenom policijskom vozilu.”

Nakon incidenta sva su trojica završila u istražnom zatvoru, otac i stariji sin na dva mjeseca i pet dana, a mlađi sin na mjesec dana. Osuđeni su na uvjetne kazne zatvora od jedne godine, s rokom kušnje od tri godine, a svaki od njih treba platiti i 266 eura troškova postupka.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU