Malena Ejšan iz Busovače u potrebi za našom pomoći!

U okviru humanitarne akcije, organizacija “Pomozi.ba” je pokrenula apel za pomoć dvjema malim djevojčicama, Ejšani Baručiji i Elmi Manso, koje se susreću sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Ejšan Baručija, iz Busovače, tek je napunila 11 mjeseci, a veći dio svog kratkog života provela je u bolnicama i na pretragama zbog dijagnoze epilepsije koja joj je postavljena odmah po rođenju. Sa druge strane, trogodišnja Elma Manso, iz Olova, nakon što je preboljela meningitis, suočava se sa dijagnozom epilepsije i imunodeficijencije. Ejšan je imala više od deset epileptičnih napada dnevno, dok Elma trenutno nije sposobna za samostalno kretanje i ima oštećenje mozga na desnoj strani od 76%. Za njihovo liječenje, potrebno je skupiti ukupno 6.350 eura. Ejšan je već prošla terapiju u Istanbulu, dok su Elmi obavljene dodatne pretrage i povećana joj je doza terapije.

Donacije se mogu izvršiti pozivom na broj 17021, putem web platforme www.pomozi.ba ili na njihove žiro račune. Organizacija “Pomozi.ba” dala je garanciju klinici da će pokriti troškove liječenja za Ejšanu, dok se za Elmu također nastavlja prikupljanje sredstava.

Ova humanitarna akcija poziva sve ljude dobre volje da pruže podršku ovim hrabrim djevojčicama u njihovoj borbi s ozbiljnim zdravstvenim izazovima. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, od presudne je važnosti za daljnji tok njihovog liječenja i poboljšanje kvalitete njihovih života.

Izvor: ( centralna.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU