MAMIN KELJ Recept za sve ljubitelje variva i tradicionalnih jela

Sastojci

za 4 osobe
1 glavica kelja
1 suho meso
2 česna bijelog luka
soli (po potrebi)-po ukusu
po potrebi crni biber mljeveni
po potrebi  slatka paprika mljevena
po potrebi sušeno povrće
1 supena kašika masti
1 supena kašika glatkog brašna
3 veća krompira

Priprema

1.Oprati i narezati na trakice glavicu kelja.
2. U veću posudu staviti kelj i suvo meso te politi vodom da prekrije sastojke. Staviti na vatru.
4. Oguliti krompir i izrezati ga na kockice te staviti da se kuva s keljom i mesom. Ostaviti da se kuva otprilike 45 minuta uz povremeno miješanje.
5.Dodati začine i ostaviti još 10ak minuta na vatri.
6. Napraviti zapršku (na mast dodati brašno i bijeli luk koji je prethodno nasjeckan) te dodati u kelj i ostaviti još 10 minuta da se sastojci sjedine.

Savjet

Provjerite da li je jelo slano prije dodavanja začina.

BONUS VIDEO:

MAMIN KELJ Recept za sve ljubitelje variva i tradicionalnih jela appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU