Manchester City slavi veliku pobjedu protiv UEFA-e: Građani ostaju u Ligi prvaka!

Sportski arbitražni sud odbacio je odluku UEFA-e da se Manchester City izbacuje iz svih njezinih natjecanja na dvije sezone zbog ”ozbiljnog kršenja financijskih pravila”

UEFA je odluku o izbacivanju donijela u februaru i, nakon čega se City odmah žalio.

“Manchester City nije prikrivao sponzorska financijska sredstva, ali je odbio surađivati u istraži UEFA-e. Odbacuje se izbacivanje kluba iz UEFA-inih klupskih natjecanja, novčana kazna ostaje, ali je smanjena na 10 milijuna eura”, stoji u odluci CAS-a, prenosi Gol.

Podsjetimo, UEFA je 14. februara objavila da je Manchester City ozbiljno prekršio pravila financijskoj sustava i svjesno ga varao lažirajući financijske brojke. UEFA je tada objavila da se City izbacuje iz Europe na iduće dvije sezone i da mora platiti kaznu od 30 miliona eura.

Već idućeg dana iz kluba je stigla žalba, i to ni manje ni više nego arbitražnom sudu. U objašnjenju CAS-a stoji da je jedina krivica Manchester Cityja to što nije surađivao s UEFA-om u istrazi.

Novčana kazna smanjena je na 10 miliona eura, koje City mora uplatiti na račun UEFA-e u idućih 30 dana.

Ovo je velika pobjeda kluba koji vodi Pep Guardiola jer da odluka UEFA-e nije odbačena, vrlo bi vjerojatno došlo do raspada momčadi, na čelu s odlaskom španjolskog nogometnog stratega s trenerske klupe.

City je u engleskom prvenstvu osigurao drugo mjesto na kraju sezone, dok ga u augustu očekuje novi pokušaj pohoda na Ligu prvaka. Isto tako City je još u igri za trofej pobjednika FA kupa, a u polufinalu ga očekuje okršaj protiv Arsenala.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU