Mandatar Nezir Pivić predao kompletiran prijedlog za novu Vladu ZDK

Mandatar Nezir Pivić dostavio je u Stručnu službu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona kompletiran prijedlog nove kantonalne vlade – potvrdio je Feni predsjednik Skupštine ZDK-a Ćazim Huskić.

Tako je nakon što je Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ZDK-a na zasjedanju u Zenici sinoć potvrdio kandidaturu Pivića za novog kandidata te Kakanjca Mirzu Mušiju za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Emira Vraču iz Visokog za ministra unutrašnjih poslova, Zeničanina Nebojšu Nikolića za ministara pravosuđa i uprave, danas je Općinska organizacija SDA iz Tešnja, za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predložila Jasmina Čajića.

– Klub samostalnih zastupnika u Skupštini ZDK “Amela Granić i Alen Kapković” (klub istoimenih zastupnika koji su napustili BHI-KF) predložio je za ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Adnana Šabanija te za ministricu zdravstva dr. Aidu Salčinović, oboje iz Zenice. Samostalni zastupnik Ivo Tadić za ministra rada, socijalne politike i izbjeglica predložio je Antonija Šimunovića iz Žepča – kazao je Huskić.

Najavljuje da bi se sjednica Skupštine ZDK, na kojoj će biti potvrđena nova Vlada ZDK, biti održana naredne sedmice, vjerovatno u četvrtak, 26. oktobra.

Kadrovi Demokratske fronte – dosadašnja ministrica finansija Dženana Čišija iz Visokog te ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica iz Maglaja, nastavit će raditi na čelu istih resora i u novoj vladi, kao i kadar Narodnog evropskog saveza, dosadašnji ministar privrede Samir Šibonjić.

-Ovakvim sastavom Vlade ZDK, u kojem će tri ministra i premijer biti iz Zenice, otklonili smo sve sumnje koje su neki plasirali da će Zenica biti zapostavljena u novoj vladi – kazao je zastupnik Kapković.

federalna.ba/Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU