MANDIĆ I RAŠOVIĆ: Amerikanci su nam najjači protivnik

Vaterpolisti Srbije nastupaju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Dupini će pokušati poboljšati učinak u odnosu na Gwangju 2019. godine, kada nisu igrali u polufinalu.

Prije početka turnira o očekivanjima govorio je prvotimac Dušan Mandić.

Vidjet ćemo u kakvom će sastavu doći Australija, vidio sam da je došlo do nekih promjena u njihovoj momčadi. Odradili smo par sparing treninga s Amerikancima. Vidjeli smo da su kvalitetna momčad i da će sigurno biti neugodan protivnik. Ovo je prva utakmica, s njima, u prvenstvu i oni će nositi svoju težinu jer su nam najjači protivnik u skupini. On je rekao.

Potom je govorio o novoj generaciji srpskih igrača:

To nam olakšava posao jer je većina igrača osjetila težinu igranja Svjetskog prvenstva u Gwangjuu i težinu igranja te najteže utakmice, odnosno četvrtfinala. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu dizati razinu igre i da ćemo biti pravi kada bude najpotrebnije, u četvrtfinalu. Izuzetno je teško i mogu reći da se ne sjećam da sam došao tako umoran i težak na pripremama za reprezentaciju. Ogroman broj utakmica, nema prekida, događa se ozljeda. I nama i drugima. Moramo se prilagoditi jer igramo za reprezentaciju. Kad igramo za reprezentaciju, sve ostavljamo po strani i umor i sve ostalo, a želimo postići što bolji cilj. – zaključuje Mandić.

Sličnog je mišljenja i njegov reprezentativni kolega Strahinja Rašović:

Amerikanci su nam najveći rival. Australija je malo promijenila sastav, ali se te dvije momčadi smatraju dvije izrazito plivačke ekipe. S njima ćemo se sigurno boriti za prvo mjesto u skupini. Amerika je jači protivnik od Australije, ali da vidimo gdje ćemo. Tu je i Kazahstan za koji mislim da ćemo pobijediti On je rekao.

Srbija će 21. lipnja u grupnu fazu krenuti dvobojom sa Sjedinjenim Američkim Državama. U skupini su još Australija i Kazahstan.

Foto: VSS


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU