Mandić podržao humanitarni bazar „Zimska čarolija“

U prostorijama Centra za podršku djeci i osobama s poteškoćama u razvoju „Colibri“ (Ćemaluša 3) upriličen je novogodišnji humanitarni bazar „Zimska čarolija“.

Otvaranju bazara prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Sara Arslanagić, vijećnik, Alen Girt te pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević. 

Izvor: Općina Centar

Predsjednica Udruženja „Colibri“, Aida Hrnjić, zahvalila se svima koji su se odazvali bazaru i na bilo koji način učestvovali u njegovoj organizaciji.

-Svi radovi izloženi na bazaru su radovi djece, roditelja i edukatora. Sredstva za nabavku materijala nam je ponovno obezbijedila naša Općina Centar. Osim podizanja svijesti o djeci sa poteškoćama u razvoju, nama je bitno podizanje svijesti o ekologiji. Prošle sedmice smo okitili jelu ispred Općine Centar, a ukrasi su napravljeni od ostataka drveta. Hvala načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, premijeru Kantona Sarajevo Nihadu Uku i svima koji su danas ovdje da podrže rad naših mališana – kazala je Hrnjić.

Svi koji su željeli biti dio ove zimske čarolije mogli su kupiti neki od ukrasa ili ručno izrađenih predmeta koji su napravile vrijedne ruke polaznika ove ustanove posljednja dva mjeseca. 

Prilikom otvaranja bazara načelnik Mandić naglasio je da je Općina Centar ponosna na rad Udruženja „Colibri“, te da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

-Ponosni smo na sve što radite. Ovo je ono što vrijedi i ono zbog čega postojimo. Mene su Colibri naučili šta je ljubav, šta je razumijevanje, tolerancija, zajedništvo. Budite sigurni da ćete u Opštini Centar i dalje imati sigurnog partnera, jer mi smo lokalna zajednica koja je otvorena za svu našu djecu. Ne smijemo odustati od borbe sve dok ne budemo imali sistemska rješenja koja će brinuti o našoj djeci, poručio je Mandić.

Tokom tri sata koliko je bio otvoren bazar za posjetioce veliki broj sugrađana je kupovao ukrase i druge ručno napravljene predmete. Bazar je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac će ići za potrebe unapređenja rada Centra „Colibri“.  

mandić podržao humanitarni bazar „zimska čarolija“
Izvor: Općina Centar

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU