Subota, 5 prosinca, 2020
Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

- Oglašavanje - Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

Masaža je odličan način opuštanja, a ukoliko imate iskustva kao maser ili ste radili dugo vremena kao fizioterapeut te želite da pokrenete vlastiti biznis, razmislite o otvaranju Salona za masažu.

Sadržaj članka (otvori)

Masaža je posao u ekspanziji.

- Oglašavanje -

Dok budete razmatrali ovu poslovnu ideju, svakako vaš prvi korak treba da bude izrada biznis plana.

Posao: Masaža
Vrijeme potrebno za početak: 1 nedjelja
Vrijednost investicije: 500-2000 €

Za pokretanje ovog biznisa potrebno je za početak manje ulaganje, ali morate da obratite pažnju na reklamiranje. Potrebno je da kupite opremu za masažu ukoliko je već ne posedujete. Potom morate da se odlučite da li želite da otvorite salon ili da svoje usluge pružate u kućnoj varijanti. Obije opcije imaju i svoje prednosti i svoje mane – zavisi od Vaše ideje i isključivo Vi odlučujete šta će Vam više odgovarati.

Kako se Vaš posao bude razvijao, možete unajmiti i druge masere da rade za Vas. Kada se ovo dogodi, Vi ćete raditi manje ali će zarada nastaviti da raste. Zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka za Vaš novi posao i vrhunsku masažu koju pružate. Ukoliko imate znanja možete razmisliti i otvaranju fitnes centra.

Masaža - Kako da pokrenete svoj biznis
Zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka

Jedan dan u životu vlasnika salona za masažu

Ukoliko radite sami, Vaš dan će započeti provjeravanjem zakazanih termina. Postarajte se da stignete na vrijeme i sa svom svojom opremom ukoliko svoje usluge pružate i izlaskom na teren.

Ako klijenti dolaze do Vas pobrinite se da Vaš prostor za rad bude čist i prilagođen za prijatni doživljaj koji treba da pruži masaža. Ukoliko imate masere koji rade za Vas, morate sa njima provjeriti njihove zakazane termine. Pobrinite se da oni imaju sve što im je potrebno za izlazak na teren.

PROČITAJTE:  Wizz Air i Eurowings ponovo lete od narednog mjeseca
PROČITAJTE:  ''Planet obuća''/ Od danas akcija -20% popusta na sve

Ostatak članka pročitajte na biznis portalu Poslovne.com.

- Marketing - Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

IZDVAJAMO

Jupić: Epidemiološka situacija nepovoljna

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić rekao je da je epidemiološka situacija u ovom kantonu nepovoljna, s tim da je...

Trebaju li se djeca vakcinisati protiv korone?!

Cijela 2020. godina u znaku je borbe protiv pandemije koronavirusa, a svijet sada očekuje vakcinu protiv ovog zloslutnog virusa koja bi se uskoro mogla naći na tržištu. Postoji,...

OVAKO U TURSKOJ MOTIVIŠU GRAĐANE DA SE ŠTITE OD VIRUSA: Ko nema masku, ima korona-lice (VIDEO)

Sudeći prema videu koji je objavio "TRT Haber", ono što građani vide kada pogledaju u ekran, itekako utječe na njih. Kako bi motivisali građane da...