Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

Masaža je odličan način opuštanja, a ukoliko imate iskustva kao maser ili ste radili dugo vremena kao fizioterapeut te želite da pokrenete vlastiti biznis, razmislite o otvaranju Salona za masažu.

Sadržaj članka (otvori)

Masaža je posao u ekspanziji.

Dok budete razmatrali ovu poslovnu ideju, svakako vaš prvi korak treba da bude izrada biznis plana.

Posao: Masaža
Vrijeme potrebno za početak: 1 nedjelja
Vrijednost investicije: 500-2000 €

Za pokretanje ovog biznisa potrebno je za početak manje ulaganje, ali morate da obratite pažnju na reklamiranje. Potrebno je da kupite opremu za masažu ukoliko je već ne posedujete. Potom morate da se odlučite da li želite da otvorite salon ili da svoje usluge pružate u kućnoj varijanti. Obije opcije imaju i svoje prednosti i svoje mane – zavisi od Vaše ideje i isključivo Vi odlučujete šta će Vam više odgovarati.

Kako se Vaš posao bude razvijao, možete unajmiti i druge masere da rade za Vas. Kada se ovo dogodi, Vi ćete raditi manje ali će zarada nastaviti da raste. Zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka za Vaš novi posao i vrhunsku masažu koju pružate. Ukoliko imate znanja možete razmisliti i otvaranju fitnes centra.

masaža - kako da pokrenete svoj biznis
zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka

Jedan dan u životu vlasnika salona za masažu

Ukoliko radite sami, Vaš dan će započeti provjeravanjem zakazanih termina. Postarajte se da stignete na vrijeme i sa svom svojom opremom ukoliko svoje usluge pružate i izlaskom na teren.

Ako klijenti dolaze do Vas pobrinite se da Vaš prostor za rad bude čist i prilagođen za prijatni doživljaj koji treba da pruži masaža. Ukoliko imate masere koji rade za Vas, morate sa njima provjeriti njihove zakazane termine. Pobrinite se da oni imaju sve što im je potrebno za izlazak na teren.

Ostatak članka pročitajte na biznis portalu Poslovne.com.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU