Mate Rimac se oglasio: ‘Napisano je mnogo besmislica, ali ovo je vrhunac…’

Mate Rimac je podijelio svoje mišljenje o nedavnim medijskim izvještajima o svom robotaksiju. Nedavno je predstavljen vozilo nazvano po piscu Julesu Vernu, ali na prezentaciji se dogodio incident jer se vozilo nije odazvalo Rimčevom pozivu da se dovezu do sredine pozornice, izvještava Story.hr.
 

Rimca su posebno iziritirali natpisi o tome da je plagirao ideje Elona Muska.

‘Posljednjih dana je napisano mnogo gluposti o Vernu, i nisam želio odgovarati na to. Ali ovo je sada postalo vrhunac, pa sam morao reagirati. Tesla/Elon još nije predstavio svoj robotaksi. Mi smo već predstavili naš. I sada mi navodno kopiramo njih? To je zanimljivo. Postoje špekulacije o Teslinoj verziji robotaksija. Prije nekoliko mjeseci procurila je ova slika iz članka, koja je čista špekulacija. Nije nikakav ‘leak’, niti vjerujem da ima veze s onim što će Tesla predstaviti’, napisao je.

Dodao je da čak i da su htjeli kopirati, nije moguće napraviti ni maketu za nekoliko mjeseci.

‘Naš prvi prototip smo napravili 2020. godine, sve faze razvoja smo prikazali na Campusu. To znači da smo 2020. kopirali nešto što će Elon tek predstaviti 08.08.2024. Nisam ni znao da imam takve super moći’, dodao je.

Bila je ovo teška sedmica za Rimca, nakon što su mediji izvještavali o tome da je njegov otac osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe povjerenja u poslovanju.

Nakon toga otkriveno je da se razveo od Katarine Lovrić nakon tri godine braka.
 

I na kraju, njegov robotaksi je prkosio njegovom autoritetu.Objava Oglasio se Mate Rimac: ‘Napisano je toliko gluposti, ali ovo je vrhunac…’ pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / TNTPortal.ba )
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU