MAZDA MX-5 2024 – EVOLUCIJA JINBA ITTAI-A

Od svog debija 1989. godine, Mazda MX-5 dosljedno se dokazuje kao idealan izbor za one koji žele potpuno uživati u vožnji. Mazda MX-5 za 2024. godine zadržava svoj status vrlo poželjnog vozačkog automobila uvođenjem novog i uzbudljivog načina vožnje, novih sigurnosnih i tehnoloških značajki, poboljšanja dizajna i novih boja karoserije i soft-topa.

Izvana, Mazda MX-5 za 2024. ima napredna LED prednja svjetla koja se neprimjetno stapaju s dnevnim svjetlima za bolju vidljivost. Stražnja svjetla suptilno su redizajnirana. Spajajući naslijeđe i modernu estetiku, dostupna je nova boja eksterijera Aero Grey Metallic. A soft-top Mazdinog roadstera sada je dostupan i u bež boji.

U kabini su sjedala presvučena novim materijalom koji sprječava proklizavanje tijekom dinamične vožnje. Ostala poboljšanja u unutrašnjosti uključuju retrovizor bez okvira, povećanu veličinu i funkcionalnost 8,8-inčnog multimedijskog zaslona osjetljivog na dodir, ažuriranu vozačevu ploču s instrumentima i dva USB-C priključka.

Mazda MX-5 za 2024. nastavlja pružati čisti užitak u vožnji s otvorenim krovom zadržavajući svoje temeljne vrijednosti građene tijekom više od 30 godina – savršeno uravnotežen, agilan i lagan stil za uzbudljivo iskustvo vožnje. Novi način vožnje Dynamic Stability Control (DSC) – Track (sustav za poboljšavanje dinamičke stabilnosti, odnosno sprečavanje zanošenja u zavoju te vraćanje već zanesenog vozila na ispravnu putanju) daje prednost vozaču primjenom preuzimanja upravljanja samo u slučaju opasnog okretanja koje vozač ne može ispraviti. Dizajniran imajući na umu mnoge vozače početnike, sustav omogućuje zadržavanje kontrole kod vozača do posljednje sekunde.

Mazda je također dodala dodatne sigurnosne značajke za vozače koji više vole krstarenje. Čak i početni model Prime-Line nudi Lane Keep Assist – koji pomaže zadržati automobil u voznom traku, Inteligentnu kontrolu brzine, Inteligentnu pomoć pri kočenju i ažurirano prepoznavanje prometnih znakova koje je sada povezano s navigacijskim sustavom. U Mazdi MX-5 2024 kombiniraju se poboljšana stabilnost, napredne sigurnosne značajke i precizan odziv pri skretanju i ubrzavanju kako bi utjelovili Mazdinu Jinba Ittai filozofiju – vozač i stroj rade u savršenom skladu.

The post MAZDA MX-5 2024 – EVOLUCIJA JINBA ITTAI-A appeared first on Prvi BH auto magazin.

auto.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU