Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja vršiti transport roba

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) trenutno proživljava najteže trenutke od rata, ali svjesni trenutka i potrebe za hranom i medicinskim potrepštinama želi informirati javnost i privrednike da Sektor cargo usluga tog aerodroma za vrijeme blokade uzrokovane epidemiološkom situacijom u vezi s koronavirusom, nastavlja da obavlja djelatnost, vršeći prihvat i otpremu robe sa zemljama s kojima je Bosna i Hercegovina i do sada ostvarivala vanjskotrgovinsku razmjenu.

Transport robe se vrši sa aviokompanijama koje su zadržale redovne linije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, uz smanjeni broj dnevnih, odnosno sedmičnih letova, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

U slučaju otpreme ili prihvata većih količina robe, MAS je stvorio prihvatljive radne uslove u smislu zaštite opreme i robe te radnika koji bi vršili manipulaciju teretom sa vanrednih/charter letova.

Takođe, iz Međunarodnog aerodrome Sarajevo ističu da je još uvijek u funkciji Road Feeder services (RFS) kompanije Lufthansa koji transportuje robe iz Beča za Sarajevo, a prema raspoloživim informacijama i neke druge avio kompanije otvaraju mogućnost slanja avionskih pošiljki iz Sarajeva drumskim putem posredstvom MAS-a.

U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor cargo usluga Aerodroma Sarajevo raspolaže sa više od 800 m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine 250 m2. Za sve operacije Aerodrom Sarajevo raspolaže sa kvalitetnom opremom i visoko obučenim osobljem, što je garant kvaliteta usluga, poručili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU