Međunarodnog dana osoba s invaliditetom/ Rad policije SBK u zajednici

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, na području SBK  provedena je preventivna akcija usmjerena na nadzor nepropisnog zaustavljana i parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom.

Na području SBK nerijetki su slučajevi da vozači nezakonito koriste parking mjesta označena za vozila osoba s invaliditetom. Zbog takvih nesavjesnih vozača osobe s invaliditetom imaju problem jer im je na taj način otežan ili onemogućen pristup ustanovama, trgovačkim centrima i sl.

Cilj navedene akcije je podići razinu svijesti kod vozača o obavezi poštivanja prometnih znakova kojima su označena parking mjesta za vozila osoba s invaliditetom. Tijekom provođenja akcije, RPZ policajci su na svome području provodili pojačani  nadzor  vozila koja su se nalazila na tako označenim mjestima. Tom  prilikom,  vozači koji su svoje vozilo zaustavili ili parkirali protivno odredbama čl.73.st.12. ZOOBS-a, upozoreni su preventivnim letkom o posljedicama svog postupaka.

Policijski službenici u narednom periodu provodit će represivne mjere odnosno sankcionisati one vozače koji nepropisno koriste navedena mjesta, kako bi ista u svakom trenutku bila na raspolaganju osobama s invaliditetom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU