Mektić o povratku srpskih predstavnika u institucije BiH: “Lessi se vraća kući”

dragan mektić
Dragan Mektić

Danas će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ovo će biti prva sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupšzine BiH u ovoj godini, a očekuje se i prisustvo predstavnika stranaka sa sjedištem u RS nakon nekoliko mjeseci bojkota i blokada.

Naime, Narodna skupština RS jučer je usvojila zaključak prema kojem je „u skladu sa zaključcima sa Dvadesete posebne sjednice održane 30. jula 2021. godine, da predstavnici RS u Parlamentarnoj skupštini BiH, Vijeću ministara BiH i Predsjedništvu BiH mogu da prisustvuju sjednicama, ali na način da u svom odlučivanju uvažavaju stavove i odluke NSRS, Vlade RS i predsjednika tog entiteta“.


mektić o povratku srpskih predstavnika u institucije bih: “lessi se vraća kući”

Na odluku da se predstavnici olitičkih stranaka iz RS vrate u državne institucije reagovao je i bivši ministar sigurnosti, Dragan Mektić. On je u svom stilu prokomentarisao jučerašnju odluku NSRS.

-Da odgonetnem nedoumice, Lesi se vraća kući. Reko Mile (Milorad Dodik op.a) i tako nam opet ućerao qur** – napisao je Mektić na Twitteru.


mektić o povratku srpskih predstavnika u institucije bih: “lessi se vraća kući”
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU