22 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  ‘Merhamet’ u Tuzli osigurava po 2 obroka dnevno za migrante

  Posljedice migrantske krize su dolaskom hladnijih dana sve teže, a Tuzla je uz Bihać i Sarajevo postala grad najviše pogođen ovim problemom. Zadnjih dana na Autobuskoj stanici u Tuzli u veoma teškim uvjetima noć provede više od 100 migranata.

  ‘merhamet’ u tuzli osigurava po 2 obroka dnevno za migrante

  ˝Dijelimo čaj i tople obroke za migrante koji noć provedu na otvorenom. Mi ćemo u narednom priodu na Autobuskoj stanici dijeliti doručak svakog dana od 9,30 i večeru u 16,30 migrantima u prolazu kroz Tuzlu. Naša misija je pomoć ljudima u nevolji, a migranti su svavako među njima˝, kazala je  direktorica Regionalnog odbora ‘Merhameta’ Tuzla Mensura Husanović.

  ‘merhamet’ u tuzli osigurava po 2 obroka dnevno za migrante

  Iz ‘Merhameta’  obavještavaju sve koji žele podržati ove njihove aktivnosti da donacije u namirnicama za pripremu obroka i druge vidove pomoći za migrante, mogu uručiti svakodnevno u prostorijama Narodne kuhinje ‘Imaret’ u objektu nekadasnjeg Expres restorana u Tuzli.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU