“Merhamet” Zenica i ove godine organizuje akciju “IFTAR”

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” Regionalni odbor Zenica, tradicionalno, i ove godine organizuje akciju “IFTAR”. Želimo da zajednički učestvujemo u ovoj akciji, te da radost iftara osjete oni koji su u stanju socijalne potrebe.

Ove, kao i prethodne godine, Ramazanske aktivnosti će biti prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Obzirom na zabranu zajedničkog okupljanja, neće biti organizovanja zajedničkih iftara, nego će se vršiti samo podjela gotovih iftara u Merhametovim prostorijama, podjela iftara na kućnom pragu i podjela prehrambenih paketa, uz poštivanje naloženih preventivnih mjera.

Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da ne zatvaramo oči pred potrebama siromašnih. Stoga Vas molimo da zajednički iskažemo solidarnost i suosjećanost, te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna da isposte Mubarek Ramazan.


Vaši prilozi se mogu sastojati u:

  • prehrambenim artiklima koje možete dostaviti u prostorije kuhinje “Merhameta” (Ulica Dr. Ćire Truhelke br. 10 D – Radakovo )
  • novčanim prilozima koji se mogu donirati u kuhinji “Merhameta” ili uplatiti na žiro-račun otvoren kod ASA Banke 134 010 0000019908.
    Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na:
  • telefon: 032/425-530, 032/425-440 (fax)
  • e-mail: [email protected]

Uvjereni smo da ćete se kao i prethodnih godina uključiti u našu zajedničku akciju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU