Mesihović na simpoziju ERASMUS+ projekta: Nastavit ćemo podržavati sve inovativne ideje

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović prisustvovala je svečanoj ceremoniji otvaranja završnog simpozija Erasmus+ projekta pod nazivom “Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina” (IQPharm).  

Istakla je značaj učešća Univerziteta u Sarajevu, kao koordinatora u realizaciji međunarodnih projekata i aktivnosti, koje su bez obzira na prepreke u trogodišnjoj implementaciji, dali efikasne i značajne rezultate za podizanje kvaliteta i modernizaciju studija farmacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini i odličnu dugoročnu međunarodnu saradnju. 

IQPharm je projekt od nacionalnog značaja, za obrazovanje i nauku, fokusiran na podizanje kvaliteta i modernizaciju studija farmacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini i postizanje usklađenosti sa standardima EU i propisima visokog obrazovanja za regulisane profesije.

Poseban uspjeh za Kanton Sarajevo predstavlja i sama koordinacija projekta koja je povjerena Univerzitetu u Sarajevu, a partnerski univerziteti su Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Splitu, Univerzitet u Novom Sadu, Univesity of Dublin, Trinity College Dublin i Universita degli Studi G. d’Annunzio of Chieti Pescara. 

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU