Messenger napokon dobio važnu opciju – TNTPortal

Facebookov Messenger jedna je od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje u svijetu, unatoč tome što je najgora po količini podataka koju o korisnicima prikuplja, i što (barem do sada) nije nudila standardnu end-to-end enkripcijsku zaštitu.

Popularnost Facebooka jednostavno je za sobom korisnike “povukla” na Messenger, pa ih se sada u svijetu ovim sustavom aktivno služi više od 1,3 milijarde ljudi.

Svi oni od sada će imati mogućnost uključiti spomenutu enkripcijsku zaštitu za sve svoje razgovore, kako individualne tako i grupne, pa čak i za pozive koje obavljaju preko iste aplikacije. Za razliku od glavnih konkurenata, ovaj vid zaštite kod Messengera i dalje ostaje na “opt-in” principu – nije, dakle, uključen po defaultu već ga svaki korisnik za sebe mora ručno aktivirati.

Novu inicijativu koja se tiče sigurnosti i privatnosti chata na Messengeru, iz Mete su prisnažili još jednom zanimljivom funkcijom. Naime, još od lani ova aplikacija nudi slanje samouništavajućih poruka, za koje se može odrediti vrijeme nakon kojeg će nestati, piše Bug.hr.

messenger napokon dobio važnu opciju – tntportal

Za slučaj da na trenutak pomislite kako je Messenger posvećen privatnosti, sjetite se ove grafike

Kako bi se osiguralo da će tako poslane poruke zaista ostati jednokratne i privremene, Messenger će od sada pratiti i kada netko od kontakata uhvati snimku ekrana (screenshot) neke samouništavajuće poruke – a pošiljatelju će to odmah dati do znanja.

Kako to izgleda u praksi, primjerom je pokazao osobno Mark Zuckerberg:

Ova funkcija također će postati dostupna svim korisnicima Messengera tijekom narednih tjedana.

Istodobno s ovim objavama najavljeno je i ponešto zanimljivih ostalih dodataka Messengeru. Prijateljima ćete od sada moći slati gifove i stickere unutar end-to-end enkripcijom zaštićenih razgovora, piše Bug.hr.

Omogućene su i izravne reakcije na individualne poruke, odgovaranje na njih, proslijeđivanje i slično – sve funkcije na koje su korisnici chat aplikacija naviknuti, od sada će biti dostupne i u enkripcijski zaštićenim chatovima u Messengeru.

(www.jabuka.tv)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU