Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bugojno -6 stepeni, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg -5, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno -4, Banja Luka, Bihać i Srebrenica -3, Doboj, Grude i Tuzla -2, Mostar i Zvornik 1, Trebinje 2, Gradačac i Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, u višim područjima može provijavati i slabi snijeg, a ponegdje može pasti i malo kiše. U Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je magla. Tokom dana, mjestimično može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

U nedjelju  u Bosni umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U ponedjeljak dugotrajna magla i niska oblačnost se očekuje na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni, prenosi radiosarajevo.

U utorak u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Loading..
ChatBot

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o