Subota, 12 lipnja, 2021

MF banka sa 35.000 KM podržala mlade preduzetnike!

Proglašeni pobjednici konkursa „Neka ideje zažive“

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U sjedištu MF banke u Banjaluci juče je proglašeno 10 najbolje rangiranih preduzetničkih ideja, čiji su vlasnici dobili podršku u vidu bespovratnih grantova.

Najbolje ocjenjenu ideju imao je Branko Petrović iz Ugljevika, čiju će EDUCOR platformu za uživo video distribuciju online događaja (konferencija i webinara) bez ograničenja vremena i broja korisnika, MF banka podržati sa 10.000 KM bespovratnog granta.

MF banka sa 35.000 KM podržala mlade preduzetnike!
MF banka sa 35.000 KM podržala mlade preduzetnike! 1

“Grow Together”, prototip staklenika vikendice od 25m2, ideja je Slađane Latinović Štula iz Banje Luke, koja je na ovom konkursu zauzela drugo mjesto sa osvojenih 7.000 KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Anka Maksimović iz Bijeljine je osvojila treće mjesto i grant u visini od 4.000 KM, koji će joj pomoći da razvije i unaprijedi proizvodnju lješnika.

Ostalih sedam učesnika dobili su po 2.000 KM.

Ovom prilikom pobjednicima se obratio i predsjednik Uprave MF banke Bojan Luburić, istakavši da je ovo jedan od rijetkih projekata kojeg se banka nije odrekla u prethodnoj godini.

„Konkurs ‘’Neka ideje zažive’’ smo organizovali povodom 10. godišnjice rada banke i jedan je od rijetkih projekata od kojeg nismo željeli da odustanemo tokom 2020. godine, uprkos izazovima i preprekama izazvanim pandemijom. Istrajali smo i do kraja realizovali Konkurs, kako bismo i sebi i drugima dokazali da čak i u ovom periodu velike neizvjesnosti i sivila izazvanog zdravstvenom, ali i političkom krizom, ipak ima mnogo pozitivne energije kod mladih ljudi u vidu novih ideja i želje da urade nešto novo“, rekao je Luburić.

Da su bili u pravu potvrdio je i broj prijavljenih ideja koji je, prema riječima Luburića, prevazišao sva očekivanja, jer je stiglo preko 170 uspješnih prijava, od kojih je blizu 50 prošlo u drugu fazu, tokom koje je Banka učesnicima konkursa obezbijedila besplatne on-line obuke za polaznike.

Mladi preduzetnici koji su uspješno završili drugu fazu konkretizujući svoju ideju u poslovni plan i prezentaciju, učestvovali su u trećoj fazi, prezentujući svoju ideju pred komisijom. „Iskreno, nije nam bilo nimalo lako odlučiti se za 10 najboljih, a pogotovo rangirati ih od 1. do 10. mjesta, jer je zaista bilo sjajnih ideja i ogromna količina entuzijazma i pozitivne energije koju su učesnici iskazali. Na kraju smo izabrali deset koje su objektivno ocijenjene kao najinovativnije, sa najboljom prezentacijom i koje su u potpunosti ili u najvećoj mjeri zaokružene kroz biznis plan sa jasnim daljim koracima i realnom izvodljivošću“, zaključio je Luburić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas