Microsoft je dobio 10-godišnji ugovor za isporuku AR tehnologije američkoj vojsci

Američke kopnene trupe uskoro će biti opremljene s posebnom verzijom HoloLens AR naočala. To je dio 10-godišnjeg ugovora koji je Microsoft potpisao s Ministarstvom obrane, objavio je u srijedu Pentagon.

Vrijednost ugovora procjenjuje se na 21.88 milijardi dolara, a Microsoft je po ugovoru obavezan u narednih 10 godina isporučiti 120.000 HoloLens AR naočala, piše Engadget.

Ovo je samo nastavak suradnje američke vojske i tvrtke Microsoft. Tijekom 2018. godine potpisan je ugovor vrijedan 480 milijuna dolara za razvoj integriranog vizualnog proširenog sustava (IVAS) temeljenog na standardnim HoloLens naočalama, uz korištenje Azure Cloud Servicesa.

Program je kreiran kako bi zapovjednicima omogućio lakšu razmjenu taktičkih podataka s vojnicima na terenu, ali i mogućnost night-vision sposobnosti.

Tijekom posljednje dvije godine, Microsoft je usko surađivao s američkom vojskom kreirajući, kako su zajednički nazvali, Soldier Centered Design, spreman za brzo razvijanje prototipa koji će vojnicima osigurati sve neophodne alate za završetak postavljene misije. Nove, specijalizirane HoloLens AR naočale proizvodit će se u SAD-u, ali još se ne zna kad će započeti njihova isporuka vojsci.

geek.hr/clanak/microsoft-je-dobio-10-godisnji-ugovor-za-isporuku-ar-tehnologije-americkoj-vojsci/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU