Mikrofin donirao sredstva za Dječiji dom u Mostaru

Priča vrijedna svakog pomena započeta u Banjoj Luci, nastavlja svoj put i u Hercegovini. Mikrokreditno društvo Mikrofin, svoj jubilej, 25 godina uspješnog rada, obilježava donacijama domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom BiH, među kojima je i J.U. Dječiji dom „Mostar“.

Pomenuta donacija dio je plana predviđenog da se realizuje do kraja ove godine, a koji podrazumijeva podršku osjetljivim kategorijama društva, prije svega djeci i mladima. Iz Mikrokreditnog društva Mikrofin ističu kako je ovakav pristup dio njihove poslovne politike, jer žele da sredstva kojima raspolažu usmjere u srećnije i ugodnije odrastanje mališana širom Bosne i Hercegovine.

mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru
mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru

„Najbolji način da proslavimo 25 godina uspješnog poslovanja je da nesebično doprinesemo djeci i mladima, u ovom slučaju da srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru obezbijedimo ljepši i funkcionalniji prostor za boravak. Ponosni smo što nakon Banje Luke, možemo da doniramo sredstva i u Mostaru, ali i još nekim gradovima u BiH koje imamo u planu “, ističe Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

U okviru ove donacije završeni su svi radovi i nabavke koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, preuređenja i opremanja na smještajnoj jedinici za mlade preko 16 godina. Zamjenjeni su svi vanjski otvori na objektu, preuređene su sobe, dnevni boravak i pomoćne prostorije koje su sada okrečene te opremljene namještajem, uređajima i svim potrebnim artiklima.

mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru
mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru

„Moramo da istaknemo naše oduševljenje kada smo pogledali sve što je urađeno u ovoj smještajnoj jedinici u Dječijem domu. Ovo je zaista ogromna promjena i iznimno smo srećni što će sada naši studenti i srednjoškolci imati bolje uslove za učenje, ali i ugodnije provoditi slobodno vrijeme. Želim da se zahvalim Mikrokreditnom društvu Mikrofin jer su ovako značajnom donacijom uljepšali boravak naše djece i što su se pokazali kao pravi prijatelji našeg doma“, navodi Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“.

mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru
mikrofin donirao sredstva za dječiji dom u mostaru

Osim novih, obnovljenih prostorija Mikrofin je prigodnim poklonima obradovao djecu i mlade koji će od sada boraviti u novoopremljenom prostoru. Za ovu donaciju Mikrofin je obezbijedio oko 22 000 KM, što je samo dio predviđenih sredstava za ovu godinu koje planiraju da ulože u pomoć i realizaciju projekata od značaja za ustanove koje su utočište i dom velikom broju djece i mladih u BiH. Odluka da se na ovaj način doniraju sredstva posljedica je politike kompanije koja je i prethodnih 25 godina podršku usmjeravala na one kojima je pomoć najpotrebnija.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU