-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Milićević: Pohvalno da su u okviru proračuna 15 posto kapitalna ulaganja

  ()

  Klub poslanika Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH na današnjem zajedanju u Federalnom parlamentu razmotrio je izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH te zaključio da je pohvalno što se u okviru proračuna 15 posto iznosa definira kao kapitalna ulaganja.

  Potvrdila je to medijima poslanica tog Kluba Jelka Milićević, navodeći da je rebalans proračuna vezan za implementaciju zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihove obitelji.

  – To su osnovne naznake. Nadam se da će na sutrašnjem izvanrednom zasjedanju Zastupničkog doma proći sve uredu – kazala je Milićević.

  U ovogodišnjem proračunu, kako je podsjetila, bila su odobrena sredstva za isplatu po sudskim tužbama i taj dio sredstava se sad umanjuje otprilike za 15 miliona KM.

  – To je nešto što se preraspodjeljuje za primjenu zakona o razvojačenim braniteljima – poručila je Milićević nakon zajedanja poslaničkog Kluba Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH.

  Glavni razlog za donošenje rebalansa proračuna za 2019. godinu je predloženi novi zakon o razvojačenim braniteljima čime je osigurano 25 miliona KM. Uz navedenih 15 miliona KM, nedostajućih 10 miliona KM osigurano je unutarnjom preraspodjelom sredstava u okviru Ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO