-6.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Ministar Dedić razgovarao s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva održao sastanak s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja.

Tokom sastanka prezentirana je dosadašnja realizacija poticajnih sredstava za proizvodnje, zatim mjere podrške ruralnom razvoju, te ostale vrste podrški kojima je obuhvaćena i podrška jesenjoj sjetvi iz Programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u ovoj godini.

Kako su istakli predstavnici poljoprivrednih udruženja poljoprivrednici su zadovoljni usvojenim Programom, kao i redovnošću  isplata novčanih podrški u poljoprivredi.

Sa ovog sastanka pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate, a zašto su već obezbijeđena operativna sredstva u Budžetu FBiH. Također, upućen je poziv kantonalnim vladama, kojima je Vlada Federacije BiH doznačila 200 miliona KM finansijske pomoći budžetima, da osiguraju dodatnu podršku poljoprivrednim proizvođačima za jesenju sjetvu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU