Ministar Osmanović sastao se s predsjednikom Udruženja najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Novo Sarajevo

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović, danas je upriličio radni sastanak s Ramom Kajmovićem, predsjednikom Udruženja najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Novo Sarajevo. Povod sastanka bila je problematika udruženja, te inicijative za poboljšanje uvjeta i načina ostvarivanja određenih prava ove braniteljske kategorije. Bilo je govora i o dosadašnjim projektima, ali i podršci Ministarstva u narednom periodu. 

Ministar Osmanović je i ovom prilikom naglasio ulogu “Zlatnih ljiljana” u današnjoj slobodi, ali i važnost kulture sjećanja u našoj budućnosti.
 
Naši ‘Zlatni ljiljani’ naš su ponos i dika, najhrabriji sinovi Bosne i Hercegovine. Cijeneći njihovu ulogu u odbrani domovine, zajednički podržavamo svaki projekt koji nas podsjeća na slobodu u kojoj danas uživamo. Istovremeno, pokušavamo iznaći riješenja za svakodnevne izazove s kojima se susreću, te pohvaliti trud i zalaganje ka širenju istine i održavanju kulture sjećanja. Današnji sastanak, prilika je i da čujemo koliko se toga učinilo dosad, ali i šta možemo uraditi u narednom periodu, prvenstveno u ovom izazovnom periodu kada se nažalost susrećemo s činjenicom da ovi hrabri branioci moraju dokazivati svoju nevinost”, poručio je ministar Osmanović. 
 
Podsjetimo, “Zlatni ljiljan” je  najveće vojno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovini. Dodjeljivao se vojnicima i oficirima za najsmjelije, najhrabrije i najtaktičnije podvige protiv agresora. Neki su boraci za svoju pokazanu hrabrost odlikovani posthumno. 

„Armija RBiH dala je na hiljade heroja, a ‘Zlatni ljiljani’ zauvijek ostaju ponos ove zemlje koje nećemo i ne smijemo zaboraviti, jer ni oni nisu zaboravili nas kada je bilo najteže”, zajednička je poruka s ovog sastanka.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU