Nedjelja, 6 prosinca, 2020
Ministarstvo okoliša i turizma FBiH poziva Krizni štab KS da preispita odluku

Ministarstvo okoliša i turizma FBiH poziva Krizni štab KS da preispita odluku

- Oglašavanje - Ministarstvo okoliša i turizma FBiH poziva Krizni štab KS da preispita odluku

Federalno ministarstvo okoliša i turizma poziva Krizni štab Kantona Sarajevo da preispita svoju odluku o zabrani okupljanja više od 30 ljudi u zatvorenom prostoru i 60 osoba na otvorenom.

  • Odluku, za koju smo saznali iz medija, neophodno je preispitati, jer će se vrlo negativno odraziti na ugostiteljsko-turistički sektor. Iako smo svjesni opasnosti pandemije koronavirusa, odluka Kriznog štaba da se, na primjer, u zatvorenom prostoru ne može okupiti više od 30 osoba, bez obzira da li taj prostor imao 50 ili 500 kvadratnih metara, potpuno je nejasna i vrlo negativno će se odraziti na poslovanje ugostiteljskih i hotelskih kapaciteta koji imaju ogromne površine, poput konferencijskih i kongresnih sala – kazali su iz tog ministarstva.

Ističu da je turistički sektor najpogođeniji u vrijeme pandemije, a odlukama Kriznog štaba koje nisu sagledane sa svih aspekata, uništava se i ‘slamka ekonomskog spasa’ za turističke privrednike.

- Oglašavanje -

Ministarstvo je u saradnji s hotelijerima u fazi izrade protokola kojim bi se uspostavili standardi ponašanja za vrijeme pandemije i osigurali uvjeti za korona-free smještajne kapacitete sa poštivanjem svih mjera i preporuka epidemiologa.

Međutim, smatraju da odluka Kriznog štaba ugostitelje i hotelijere potpuno onemogućava da rade, što će imati katastrofalne ekonomske posljedice i po javne budžete.

  • Iznimno poštujemo struku, savjete i upute epidemiologa u ova teška vremena. Ali isto tako pozivamo sve nadležne institucije i krizne štabove da se prilikom donošenja odluka koje mogu imati štetne implikacije po privredu, kao što je u navedenom slučaju načinjena šteta ugostiteljstvu i turizmu, da se prijedlozi razmatraju sveobuhvatno i interdisciplinarno – saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
PROČITAJTE:  SBK / Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 90 osoba

- Marketing - Ministarstvo okoliša i turizma FBiH poziva Krizni štab KS da preispita odluku

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Ministarstvo okoliša i turizma FBiH poziva Krizni štab KS da preispita odluku

IZDVAJAMO

UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.

Evropski nogometni savez (UEFA) priprema četiri scenarija za provedbu Evropskog prvenstva za nogometaše koje će biti održano 2021, a konačna odluka će biti poznata...

Nogometašice BiH očekuju pobjedu za kraj kvalifikacija

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Tbilisiju odigrati svoj posljednji meč u kvalifikacijama za Euro 2022. protiv selekcije Gruzije Kolo prije kraja nogometašice BiH...

”Planet obuća”/ Od danas akcija -20% popusta na sve

U toku je velika akcija u najvećem maloprodajnom lancu obuće “Planet obuća”   “-20% POPUSTA NA SVE ”.  Od 04.12.2020. godine, “Planet obuća” svim svojim kupcima, prilikom...