8 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  Ministarstvo za boračka pitanja TK: U augustu Javni poziv za stručno osposobljavanje

  ()

  Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona raspisat će u avgustu, u saradnji sa JU Služba za zapošljavanje TK, Javni poziv za učešće poslodavaca u Programu sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

  Svi rangirani kandidati na Konačnoj listi branitelja i članova njihove porodice (objavljenoj na web stranici Vlade TK) kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa za 2019. godinu, imaju pravo i mogu do okončanja Javnog poziva izvršiti obilazak poslodavaca kod kojih su zainteresovani obaviti stručno osposobljavanje, te ih informisati o prijavi na Javni poziv.

  Iz Ministarstva napominju da će na taj način kandidati biti u prilici obavljati stručno osposobljavanje/volonterski staž kod poslodavca kod kojeg mogu i žele steći najkvalitetnije stručno osposobljavanje. Kandidate, koji u tom periodu ne pronađu adekvatnog poslodavca, rasporedit će zajednička komisija kod poslodavaca na području Kantona, u zavisnosti od potražnje ili će ostati neraspoređeni ukoliko ne postoji potražnja.

  Javni poziv za učešće poslodavaca u Programu sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža,boraca i članova njihovih porodica, neće biti ponovno objavljivan, ističu u resornom Ministarstvu, te u cilju angažovanja svih rangiranih kandidata, apeluju da se kandidati uključe u pronalazak odgovarajućeg poslodavca koji će aplicirati po objavljenom Javnom pozivu za učešće poslodavaca.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO