MINISTARSTVO ZA ZAŠTITU KLIME I ENERGETIKU AUSTRIJE SAVJETUJE „Pijte toplije pivo“

Ministarstvo za zaštitu klime i energetiku Austrije objavilo je preporuke građanima, zbog mogućnosti nestašica gasa, u kojima savjetuje kako da štede energiju, između ostalog, i podizanjem temperature u frižiderima.

Na fejsbuk profilu Ministarstva, najprije je savjetovano Austrijancima da se ne kupaju, već tuširaju, jer „puna kada zahtjeva 80 do 120 litara ugrijane vode, a kod tuširanja se troši samo 20 do 50 litara“.

Taj prvi savjet već je naišao na kritiku građana, koji su, između ostalog ostavljali poruke kao što su: „baš nam vi trebate da nam savjetujete nešto što je poznato, umjesto da radite svoj posao i spriječite probleme“.

Ministarstvo je sada objavilo dalje savejte građanima kako da štede struju. Na tviteru jedan od savjeta naljutio je posebno pivopije. Naime, Ministarstvo savjetuje građanima da podignu temperaturu u frižiderima za oko dva stepena, što bi značio da pivopije više ne bi imale hladno pivo.

To bi, smatra Ministarstvo, donijelo uštedu do 12 odsto struje. Takođe se savjetuje da se svi uređaji isključuju iz struje kada se ne koriste, i ne ostave u „stend baj“ modusu.

MINISTARSTVO ZA ZAŠTITU KLIME I ENERGETIKU AUSTRIJE SAVJETUJE „Pijte toplije pivo“ appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU