MIRIS ĆE VAS VRATITI U DJETINJSTVO Ovo je bio omiljeni doručak u Jugoslaviji u vrijeme posta

Potrebno vam je vrlo malo novca za sastojke i samo nekoliko minuta da napravite smjesu, a ukus će vas očarati već pri prvom zalogaju.

Mnogima je postao omiljeni doručak i kada nije post, a recept se godinama prenosi sa koljena na koljeno.

Sastojci:

200 g bijelog brašna

200 g kukuruznog brašna

2 struka praziluka

pola čaše ulja

1 kesica praška za pecivo

2 čaše kisele vode

so

susam po želji

praziluk

Način pripreme:

Isjeckajte bijeli i zeleni dio praziluka, potom zeleni ostavite sa strane, a bijeli propržite na malo ulja. Zatim pomiješajte bijelo i kukuruzno brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu i posolite po želji. U smjesu dodajte prženi praziluk i dobro promiješajte. Po želji možete odozgo dodati i susam.

Dobijenu smjesu sipajte u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga je izvadite i pospite zelenim dijelom praziluka. Vratite je na pečenje još desetak minuta, dok lijepo ne porumeni, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

MIRIS ĆE VAS VRATITI U DJETINJSTVO Ovo je bio omiljeni doručak u Jugoslaviji u vrijeme posta appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU