Miroslav Ćiro Blažević postao počasni građanin Travnika: Obišao sam planetu i svugdje isticao moj grad – Bug.ba

Miroslav Ćiro Blažević izabran je za počasnog građanina Travnika na danas održanoj sjednici općinskog vijeća.

Odlukom općinskog vijeća “trener svih trenera” izabran je za počasnog građanina rodnog Travnika, a taj prijedlog danas je dobio saglasnost većine u vijeću, a u video poruci na jedinstven način, uprkos bolesti, zahvalio se načelniku Kenanu Dautoviću, predsjedavajućoj vijeća te vijećnicima.

“Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam govorio da sam iz rodnog Travnika”, poručio je Blažević.

U posljednje vrijeme pojavile su se informacije da Blažević želi doći u Travnik, ali je samo nekoliko dana poslije tu informaciju demantovao uz obrazložio uz informaciju da mu njegovo zdravstveno stanje ne omogućava da putuje.

Blažević već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo što je ponovio i u posljednjem intervjuu.

Načelnik Travnika Kenan Dautović je kazao da je Ćiro gdje god je išao i šta god da je radio govorio da je iz Travnika.

“Njegovi roditelji su željeli da se odrekne nadimka Ćiro, ali i u Zagrebu su mu skandirali ‘Ćiro, Ćiro’ i ostao je Ćiro. Bio je trener brojnih selekcija, s Hrvatskom je bio treći na svijetu, vodio je dosta klubova i gdje god je hodio, spominjao je odakle je”, kazao je Dautović.

U Travniku će 3. maja biti održana humanitarna utakmica zvijezda hrvatske i bh. selekcije na stadionu Pirota kako bi se prikupila novčana sredstva za opremanje dva informatička kabineta.


bug.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU