Mladić Ivan Šoko prkosi negativnom trendu odlaska mladih: „Može se uspjeti i na rodnoj grudi“

U vrijeme kada je teško i gotovo nemoguće naći mladu i ambicioznu osobu koja želi svojim radom ostvariti egzistenciju i ostati u središnjoj Bosni, donosimo pozitivnu priču koja ulijeva nadu svakom čovjeku. Glavni akter ove priče je mladi frizer Ivan Šoko koji već godinu dana uspješno vodi frizerski salon. Njegov put nimalo nije bio jednostavan, nego pun prepreka. Prije nego je otvorio svoj vlastiti frizerski salon radio je pet godina u CM ASK studiju kao frizer gdje je i ispekao zanat.

Nakon što je saznao da se salon u kojem radi zatvara, nije imao puno izbora. Znao je da treba zakoračiti velikim korakom i napraviti odvažan iskorak u svom životu. Odlučio je nastaviti raditi ono što najbolje zna i otvoriti svoj vlastiti salon. Kako nam kaže, nije bilo nimalo jednostavno. Krenuo je u otvaranje salona, ali nije ima ni osnovna sredstva za rad.

Našao sam se u nezavidnoj situaciji gdje sam samo petnaestak dana prije saznao da se salon zatvara. Nisam imao izbora nego pokrenuti vlastiti salon. Nije bilo lako jer na početku nisam imao niti škare za šišanje, a kamo li ostali skupocjeni inventar, govori za portal NovaBila.info veseli i uvijek nasmijani Ivan.

Velika podrška na samom početku bile su mu firme Economic i CM s kojima i danas odlično surađiva, kao i vjerni klijenti koji su ostali uz Ivana i bili mu velika podrška u trenucima kada mu je bilo najteže. Danas ima svoje stalne klijente koji mu svakodnevno ulijevaju vjeru i nadu za daljnje poslovne iskorake.

Ivan svojim klijentima nudi mogućnost narudžbe termina za šišanje tako da mogu izbjeći dugo čekanje i trošenje vremena.

Dosta mojih klijenata se naruči za šišanje kako ne bi čekali. Pored salona se nalazi kafić i igraonica za djecu kako bi se djeca zabavila prije šišanja i izbjegla dosadu dok čekaju na svoj red za šišanje, govori Ivan.

Kako nam kaže, posjećuje razne seminare i edukacije kako bi pratio suvremene trendove u ovoj djelatnosti i svojim klijentima ponudio što kvalitetniju uslugu.

Rado se odaziva na humanitarna i društvena događanja. Organizirao je niz društveno korisnih akcija, od kojih je najzanimljivije besplatno šišanje prvašića pod nazivom „Nova frizira za novi početak“, a nedavno je osnovce darovao i besplatnim kupanjem u Wellness i Spa centru Hotela Central.

Ivan je odličan primjer kako se svojim trudom i radom može uspjeti i ostvariti snovi na rodnoj grudi.

Nije sve tako crno kako se uporno pokušava prikazati. Treba samo pokazati malo volje i borbe te uložiti truda u radu kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi. Iz osobnog iskustva jako dobro znam da se iz malih stvari začinjenih velikom željom mogu ostvariti snovi, rekao je za kraj razgovora uvijek nasmijani Ivan Šoko.

http://novabila.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU