Momku iz Bugojna 20 godina zatvora za ubistvo prijatelja i smrt starice

​Bugojanac Narcis Mekić (25) proglašen je krivim za ubistvo svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te razbojništvo, kojom prilikom je smrtno stradala Ankica Krstanović (75).

Veće Kantonalnog suda u Novom Travniku kojim je predsedavao sudija Darmin Avdić, zbog svega navedenog, Mekića je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina.

Oslobođen je optužbi za silovanje Ankice Krstanović. Presuda nije pravosnažna i optuženi ima pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH, piše Avaz.

Okrivljeni Mekić je zajedno sa Seferovićem i Meškinom u noći između 26. i 27. septembra prošle godine upao u kuću Ankice Krstanović. Starica je nakon zlostavljanja zadobila 42 rane u predjelu glave i tijela, a nakon što su okončali mučenje, iz njene kuće su odnijeli 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podlive, višestruke prelome kostiju lobanje, podlive u grkljanu, prelom podjezične kosti i brojne druge povrede, od kojih je preminula.

Nakon toga je Mekić zajedno sa Seferovićem i Meškinom došao u kuću vlasništvo Muhameda Meškina, koja se nalazi na adresi Kovačuša III u Bugojnu i u kojoj su te večeri slavili njegov rođendan.

Došlo je do međusobne prepirke između njega i Muhameda, te je Narcis nožem nanio deset ubodnih rana Muhamedu u predjelu vitalnih dijelova tijela.

“Nakon što mu je zadao povrede ostavio je M.M. da leži i kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio sa D.S. Prilikom odlaska izazvao je požar u kući”, navodi se u optužnici i dodaje da je Meškin preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi iz povreda, a Severović od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

(NEZAVISNE)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU