Monstrum hladnokrvno priznao ubojstvo Danke Ilić, drugi se branio šutnjom – TNTportal.ba

Osumnjičenima za ubojstvo Danke Ilić (2) nakon saslušanja određen je pritvor.

Nakon što je Tužiteljstvo zatražilo pritvor za D.D. i S.J., Viši sud u Zaječaru to je odobrio. Određen im je pritvor od 30 dana. Kako je potvrđeno portalu Telegraf.rs, u tijeku su i razgovori s članovima obitelji osumnjičenih. Potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice traje i danas. Zasad nema informacija da je još netko umiješan u ovaj zločin.

Nakon saslušanja oglasilo se Tužiteljstvo.

Osumnjičene osobe su saslušane u Tužiteljstvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J.S. branio šutnjom, navodi se iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, osumnjičeni za ubojstvo male Danke Ilić u Banjskom polju, Srđan Janković i Dejan Dragijević dovedeni su u petak navečer u zgradu Višeg državnog odvjetništva u Zaječaru. Janković i Dragijević dovedeni su s lisicama na rukama i pognutih glava, a jedan od dvojice osumnjičenih bio je u radničkom odijelu. Dovezeni su u policijskim maricama.

Kako pišu srpski mediji, obojicu očekuje i psihijatrijsko vještačenje u Beogradu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici kako bi se utvrdilo kolika je bila njihova uračunljivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela.

Prijeti im doživotni zatvor

Podsjetimo, dvojici osumnjičenih u petak je, po nalogu Višeg državnog odvjetništva u Zaječaru, policija u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su 26. ožujka usmrtili dvogodišnju Danku Ilić.

Na teret im se stavlja kazneno djelo teškog ubojstva djeteta, za koje je po izmjenama Kaznenog zakona koje su stupile na snagu 1. prosinca 2019. zapriječena kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti uvjetnog otpusta.

Dejan Dragijević osumnjičen je da je službenim vozilom Fiat Panda u Ulici Radomira Putnika u Banjskom polju udario dvogodišnju Danku, koja je nekoliko minuta bila bez nadzora majke koja je drugom djetetu otišla donijeti vode. Potom su dvojica radnika djevojčicu ubacila u prtljažnik. Na kraju su je, kako su sami rekli policiji, ostavili na deponiju, piše Index.hr.

“Djevojčica je bila živa nakon što su je udarili autom”

Dankino tijelo još nije nađeno pa se sa sigurnošću ne zna točan uzrok smrti, no policija je na temelju iskaza zaključila da je djevojčica nakon prometne nesreće i dalje bila živa te da se u jednom trenutku tijekom vožnje prema deponiju probudila. Potom ju je, vjeruju, suvozač Srđan Janković ugušio rukama.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Ninoslav Cmolić kazao je da su na prvom poligrafskom testiranju radnici bili pijani, a vjeruje se da su pijani bili i u trenutku nesreće. Kasnije je poligrafsko ispitivanje ponovljeno.

Zvali smo ih na retestiranje i ovog puta su bili trijezni, obojica. Poligrafisti su im postavljali konkretnija pitanja, s više detalja, jer smo imali više informacija. Obojica su pala na važnim pitanjima. Kad smo ih potom suočili s činjenicama, sve su priznali, jedan pa drugi, rekao je načelnik Cmolić dodavši kako im se priče podudaraju 90 posto osim u nekoliko ključnih detalja.

To nam govori da je dijete bilo živo kad su ga udarili automobilom. Ta kuća gdje je Danka bila je uvučena, oni su automobilom stali da obave nuždu na tom nekom prilazu, nije to dvorište, više neko šipražje. Obavili su što imaju i krenuli, i tu su najvjerojatnije udarili Danku. Suvozač diže dijete i stavlja ga otraga među alat. Dijete se budi, suvozač stavlja jednu ruku oko vrata, drugom začepljuje nos i usta i davi. To se vidi po GPS-u, malo idu, pa uspore, pa krenu. Takav način vožnje trajao je neke četiri minute, prepričao je Cmolić.

“Na ispitivanju su o tome govorili hladno”

Rekao je kako su osumnjičenici ”čudne ličnosti” te da uopće ne pokazuju suosjećanje.

Govore o tome kao da su mače udavili. Nema emocije, nema racionalnog objašnjenja, hladnokrvno sve potvrđuju, oni su sasvim normalno nastavili funkcionirati, ići na posao i ostalo, rekao je načelnik Cmolić.

Policajci već puna dva dana traže tijelo djevojčice. Vjeruju da se Janković u jednom trenutku vratio na deponij i premjestio ga na drugo mjesto. No policiji još uvijek nije dao točnu lokaciju na kojoj se nalazi tijelo. Na pitanje zašto suvozač ne želi otkriti gdje je preselio Dankino tijelo, Cmolić ima dva moguća odgovora.

Ili je nešto gadno napravio s tim tijelom, ako je napravio, to je nešto jako monstruozno. Ili ima blokadu pa se ne može sjetiti gdje je, kaže Cmolić, prenio je Index.hr.

(www.jabuka.tv | Foto: Davor Javorović/Pixsell)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU