MORAĆE SE PLAĆATI Stižu nove opcije za Facebook, Instagram i WhatsApp

WhatsApp, Facebook i Instagram bi uskoro mogli uvesti specijalizovane opcije za korisnike koji su ih spremni plaćati.

Ova informacija stoji u memorandumu koji su dobili zaposlenici Mete prošle sedmice, piše Index.

New Monetization Experiences naziv je novog dijela kompanije koji Meta formira, a koji će se koncentrisovati na plaćene karakteristike aplikacija kompanije.

Sve tri aplikacije imaju milijarde korisnika. Na čelu novog odjela bit će Pratiti Raychoudhury, bivša voditeljica istraživanja u Meti.

Instagram i Facebook već imaju velik broj plaćenih karakteristika specijalizovanih za kreatore sadržaja poput plaćenih eventova, Starsa te raznih proizvoda na pretplatu.

Zato se čini da će novi dio kompanije raditi na drugim plaćenim karakteristikama. Premda se još ne zna koja je vrsta plaćenih karakteristika u izradi, potpredsjednik odjela za monetizaciju u Meti Džon Hegeman rekao je za The Verge da će kompanija pomno promatrati ostale društvene mreže.

Ekskluzivne karakteristike za korisnike koji su to spremni platiti nedavno su uveli Twitter, Telegram i Snapchat. Plaćene značajke mogle bi Meti donijeti novac koji je potreban za finansiranje metaverzuma.

Sigurnosne funkcije iOS-a donijele su kompaniji pad prihoda jer one vlasnicima iPhonea daju izbor žele li da ih prate stranice kao što je Facebook. Većina korisnika odgovorila je negativno.

MORAĆE SE PLAĆATI Stižu nove opcije za Facebook, Instagram i WhatsApp appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU