Most preko puta Vijećnice zvat će se po Mustafi Mujezinoviću

Jedna od tačaka koje su se našle na dnevnom redu 30. sjednice Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo je i Prijedlog zaključka o davanju naziva mostu prekoputa Vijećnice – “Most Mustafe Mujezinović”, koji je usvojen većinom glasova.

“Donošenje ovog zaključka je posljednji korak u procesu koji traje već duže godina. Općinsko vijeće je u prethodnom mandatu usvojilo inicijativu da se mostu prekoputa Vijećnice dodijeli ime ‘Most Mustafe Mujezinovića’, a to je potvrdila i Komisija za obrazovanje,kulturu i kulturno historijsko naslijeđe Općine Stari Grad. Zatim su inicijativu poslali Komisiji za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo koji su je također odobrili i vratili na konačnu potvrdu u Općinu Stari Grad,” pojasnio je predsjedavajući Škaljić.

Nakon današnjeg usvajanja zaključka Općinskog vijeća, most prekoputa Vijećnice ubuduće će zvanično nositi ime “Most Mustafe Mujezinovića”.

Podsjećamo, Mustafa Mujezinović, obnašao je brojne političke funkcije (premijer Federacije BiH, guverner i premijer Kantona Sarajevo te načelnik Općine Stari Grad). Preminuo je 2019. godine.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU