Mostar: Još nepoznato čije su kosti pronađene kod Prve osnovne

Osmog dana prosinca prošle godine pronađen je ljudski kostur kod Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Mostaru. Toga je petka prijavljeno kako su radnici tijekom radova i iskopavanja na igralištu pronašli kostur. O svemu su odmah obaviješteni dežurna tužiteljica HNŽ-a, Tužiteljstvo BiH, kao i Institut za nestale osobe. 

O čijim posmrtnim ostacima je riječ i iz kojega vremena kostur datira, zasad nije poznato. Danas smo pokušali doznati da li dva mjeseca kasnije postoje indicije ili sumnje o čemu je riječ i o komu bi se moglo raditi, međutim “zavrtjeli smo se u krug” i uvjerili se da “su svi uradili svoj dio posla”, ali i da konkretno nitko ništa nije saznao.

Kontaktirali smo MUP HNŽ-a, gdje nam je rečeno kako su u ovome slučaju oni obavili svoje, te kako je daljnja procedura u rukama drugih institucija i ustanova.

– Ništa nemamo službeno nakon pronalaska u prosincu. Procedura se poštivala, kratko nam je rekao Ljudvit Marić iz MUP-a.

Komunicirali smo i s Tužiteljstvom HNŽ-a. Glasnogovornica Ana Raič nam je rekla kako je dežurni tužitelj također obavio svoj dio posla i da je slučaj proslijeđen ka Državnom tužiteljstvu i Institutu za nestale. A u Institutu za nestale BiH tvrdnja kako je slučaj proslijeđen ponovno MUP-u HNŽ-a, koji treba da istraži slučaj, te Sanitarnoj inspekciji.

– Nismo postupali jer se radilo o posmrtnim ostacima koji ne datiraju iz vremena koje spade u vrijeme poslije osnutka Instituta, pa su slučaj preuzeli MUP i Sanitarna inspekcija, stoji u SMS poruci koju smo dobili.

Značajan broj lica u Mostaru iz vremena rata, ali i iz poratnih godina se smatra nestalim, pa je logično za očekivati da su pronađene ustvari kosti nekoga od onih za kojima se dugo traga.

N. K.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU