‘Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica’ domaćini delegaciji iz Azerbejdžana

Delegacija iz Republike Azerbejdžan, predvođena članom Parlamenta Republike Azerbejdžana i članom parlamentarne grupe prijateljstva Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan, bit će od 19. do 23. juna gosti nevladine organizacije Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica.

Ova nevladina organizacija organizirat će, zajedno s partnerskom nevladinom organizacijom iz Republike Azerbejdžan-Azerbaijan Demokratic Student&Youth Organization i Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici, konferenciju ‘Armenija-Azerbejdžan-Nagorno-Karabakh sukobi i realnosti sa stanovništa balkanske javnosti’, koja je planirana za 21. juni u Sarajevu.

U delegaciji iz Republike Azerbejdžan bit će i dva novinara, koji će sudjelovati na konferenciji.

Kako je najavljeno, delegacija iz Republike Azerbejdžan obavit će tokom boravka u BiH niz protokolarnih posjeta institucijama BiH, FBiH, Zeničko-dobojskog kantona i Grada Sarajeva.

– Cilj posjete delegacije iz prijateljske Republike Azerbejdžan jeste jačanje prijateljskih veza između država i institucija na različitim nivoima kroz konkretne razgovore s predstavnicima vladinog i nevladinog sektora u BiH, u cilju realizacije konkretnih projekata koji će dodatno ojačati veze između BiH i Republike Azerbejdžan – najavljeno je iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU