Može Li NFT Biti Ultimativna Prednost Igrača u Onlajn Igrama?

Nezamjenjivi tokeni, poznatiji kao NFT, izazivaju ogromno uzbuđenje u svijetu igara na internetu.

Kao što ste možda primijetili, riječ NFT dobija sve veću popularnost i pažnju u medijima i vijestima o igrama, što je navelo ljude da se zapitaju da li NFT može biti ultimativna prednost igrača u onlajn igrama? 

Dok neki stručnjaci smatraju da je NFT tu da ostane na duge staze, drugi to vide kao kratki trend koji će ubrzo umrijeti. Bez obzira ko je u pravu, ne možemo poreći njegov trenutni uticaj, a jedna stvar koja je sigurna jeste da industrija to koristi dok može.

U svijetu u kojem danas živimo, stalno smo svjedoci snažnog rasta u domenu kriptovaluta i tehnologiji blokčejna. Sa tim rečeno, NFT igre nude dosta prednosti kako vlasnicima tako i igračima.

Što se tiče svijeta kockanja na internetu, veoma je poznato da se onlajn kazina vrlo brzo i spretno prilagođavaju novim tehnološkim ažuriranjima i trendovima. Sa obzirom na to da da je NFT ogroman u svijetu internet igara, samo je pitanje vremena dok e-sportsko klađenje ne počne da uključuje NFT-ove.

Kod velikih igara već uveliko je postalo popularno da igrači mogu da dokupljuju ne samo kozmetičke izmjene već i alate koje čine igru lakšom. Samo je pitanje kada će se i na najnovijim igrama za kockanje na internetu naći iste mogućnosti za one koji preferiraju takvu vrstu zabave. To može da zvuči kao da ubija poentu, ali će se sigurno naći oni kojima bi se to dopalo. 

Da Li Je Svijet Spreman za NFT Igre?

Svijest i ogromna popularnost NFT-a podstiču opštu potražnju za njima. Svijet je zapravo već duže vremena spreman za NFT. Iskreno, već smo vidjeli mnoge poslovne lidere, poznate ličnosti, kao i istaknute umjetnike kako unovčavaju ovaj fenomen.

Može se primijetiti da sve veća baza korisnika pokazuje afinitet i prema decentralizovanoj imovini i virtuelnim igrama i da tehnologija blokčejna nikada nije bila raznovrsnija i lakša za umnožavanje kao što je sada.

Kako popularnost NFT-a nastavlja da raste, to bi moglo dovesti do složenijih tokena koji bi omogućili eksploziju tržišta NFT-a. Mnogi entuzijasti vjeruju i predviđaju da su NFT-ovi budućnost vlasništva i da će sve vrste imovine na kraju biti tokenizirane na ovaj način. 

Na kraju se postavlja pitanje, ako ljudi mogu igrati nešto što im je dragocjeno, zašto bi se onda odlučili za igru u kojoj nema vrijednosti?

NFT Problemi

Bilo bi ekstremno loše naglasiti sve prednosti NFT igara, a da se pritom ne pozabavimo i malo negativnim stranama. Kao što već znate, ništa nije savršeno, uključujući NFT-ove. Oni imaju neke prednosti, ali i neke nedostatke, a na pojedincu je da odmjeri i donese konačnu odluku najbolju za njega.

Generalno govoreći, nije održivo imati igru u kojoj svaki igrač ima za cilj da izvuče što veću vrijednost, a da priloži što je manje moguće. Ono što će zapravo omogućiti NFT igri da jednom i zauvijek prodre u “mainstream“ jeste mogućnost kombinovanja zabavnog igranja sa jedinstvenim podsticajima za igru i zaradu.

Za kraj, još jedan problem sa blokčejn igrama su naknade za plaćanje koje mogu “pojesti” značajan dio prihoda igrača, kao i činjenica da korisničko iskustvo ometa usvajanje igara zasnovanih na blokčejn tehnologiji.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU