Može li previše intimnog odnosa biti opasno za zdravlje?

Odgovor na pitanje može li previše intimnog odnosa biti opasno za zdravlje dali su stručnjaci, na osnovu konkretnog primjera i “problema” s kojim se suočila jedna od čitateljki TheGuardiana.
Ona je ispričala kako ona i njen dečko uživaju u intimnim maratonima, pa imaju odnose 11 puta dnevno., prenosi radiosarajevo.ba.

“Oboje imamo izuzetno visoke intimne nagone i dobro se slažemo. Ali brinem da možda možemo da oštetimo svoje tijelo. Nedavno smo imali odnos 10 puta dnevno. Za vrijeme našeg 11. pokušaja bilo je previše bolno nastaviti. Potražila sam savjet kako da ga manje povrijedim ili koliko dugo vremena treba da se oporavim”, pitala se čitateljka.

Mišljenje stručnjaka je da bi intimni odnos trebalo da bude prijatan, pa bi trebalo da prestanete ukoliko vas boli.

Američka psihoterapeutkinja Pamela Stephenson Connolly specijalizovana za liječenje poremećaja intimnog odnosa dala je odgovor na njeno pitanje da li je to previše.

“Ako boli, prestanite, osim ako vam se naravno to ne sviđa, moj savjet ovdje nije za one koji erotizuju bol. Intimni odnos nije konkurencija, niti igra hrabrosti. Pazite na svoje tijelo i razmislite o tome da li težite kvalitetu ili kvantitetu. Imaćete daleko zadovoljniji intimni odnos ako se fokusirate na pružanje i primanje zadovoljstva”, tvrdi doktorica Stephenson Connolly.

Usmjerenost na ciljeve, dodaje, uvijek smanjuje uživanje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU