Mozzart podržava košarkaške nade iz Viteza

Omladinski košarkaški klub Vitez već gotovo šest decenija postiže poene u igri ispod koševa, a uz pomoć novog prijatelja kluba, kompanije Mozzart, spremni su za nove uspjehe.

„U vrijeme u kojem nije lako privući sponzore, posebno za omladinske selekcije, a posebno za klub koji se pokušava ponovo uspeti na staze slave, svaki ostvaren kontakt je veliki podsticaj. Raduje nas što je kompanija Mozzart prepoznala u nama nešto vrijedno ulaganja, a mi ćemo svojim trudom nastojati opravdati to povjerenje i stvoriti uslove za samo početak obostrano korisne saradnje“, poručuje Željko Palavra, predsjednik OKK Vitez.

Klub trenutno broji oko 60 članova koji se takmiče u Ligi mladih KSB. Među najveće uspjehe ubrajaju osvajanje Kupa Herceg Bosne i titulu dvostrukog šampiona Lige HB, ali i nastup u Premijer ligi BiH.

Najpoznatije ime iz njihovog kluba svakako je Josip Pandža, prvak Europe s kadetskom reprezentacijom BiH, koji je bio dugogodišnji trener i igrač OKK Vitez, a trenutno je u funkciji člana UO kluba. Iz kluba su potekla i braća Ivišić koji će dogodine biti NBA igrači, kao i trenutni predsjednik kluba Željko Palavra koji je godinama najbolji 3×3 basket igrač u BiH, član reprezentacije BiH i kapiten.

Svi planovi ovog kluba trenutno su usmjereni na omladinski pogon. Želja im je da okupe što veći broj članova, kako bi izgradili igrače koji će biti nosioci seniorskog tima u budućnosti i vratiti klub na staze stare slave. Uz pravu podršku prijatelja kluba, kao što je kompanija Mozzart, uspjesi su im zagarantovani.

Izvor: ( www.vitez.info / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU