Muftija zenički i glavni imam MIZ-a Zenica posjetili štićenike JU “Dom-porodica”muftija zenički i glavni imam miz-a zenica posjetili štićenike ju "dom-porodica"

U sklopu obilježavanja Ramazanskog bajrama delegacija Muftiluka zeničkog koju je predvodio muftija hfz. Mevludin ef. Dizdarević i Medžlisa Islamske zajednice Zenica koju je predvodio Glavni imam Jakub ef. Salkica posjetili su JU Dom porodica Zenica.

Djeca smještena u ovu ustanovu su priredila prigodan program za goste, a zauzvrat su dobili bajramske paketiće. Ova posjeta bila je i više nego ispunjena emocijama.
Naše posjete ovoj ustanovi su pune emocija zbog činjenice da smo svjesni sudbine ove djece i svjesni smo truda koji uposlenici ove ustanove daju da bi im nadomjestili ono što se nikako ne može nadomjestiti. Otac, majka i topli dom se ne mogu nadomjestit, ali na nama je da učinimo ono što možemo i da doprinesemo da se oni osjećaju ugodno i prihavećno i samo tako oni mogu izarasti u osobe koje su sreća i spas i za sebe i za druge. Ukoliko im pognemo oni mogu biti konstruktivan član zajednice ukoliko ih napustimo i oni će nas napustiti kada bude to najpotrebnije“, kazao je hfz. Mevludin ef. Dizdarević.
Možda će neko pomisliti da su ovo protokolarne aktivnosti koje viđamo svake godine, ali mogli ste vidjeti na izrazima lica djece koliko su zaista bila sretna jer prethodna godina je bila vrlo teška za nas iz razloga što smo morali biti izolovani iz društva, mi smo u prethodnoj godini čak dva i pol mjeseca u potpunosti bili zatvoreni tako da djeca nisu mogla da vide ničija lica osim lica nas zaposlenika. Ova nam je posjeta mnogo značila da konačno probudi nadu da ćemo se vratiti nekakvom ljepšem, normalnijem načinu života kada ćemo se družiti sa našim vršnjacima u školi, ali i sa drugim prijateljima koje ova ustanova ima ali su bili onemogućeni da nas posjete i druže sa nama“, istakla je Draženka Subašić, direktorica JU Dom porodica Zenica.
Na kraju posjete muftija Dizdarević je podjelio djeci bajramske paketiće.  (N.G.)
Prethodni članak„Brod u planinini-pjesničke raglednice iz Zenice“, nova knjiga u izdanju Gradske biblioteke
Naredni članakPoraz od Češke: Odbojkašice BiH dobro otvorile meč pa stale

zenicainfoIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU