Muji Mikari i JU Dom zdravlja Bugojno dodijeljene pohvala i zahvalnica u povodu Dana civilne zaštite SBK – Bug.ba

Na sjednici održanoj 28.2.2022. godine, Kantonalni stožer civilne zaštite KSB/SBK, donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada u povodu 1.ožujka, Dana civilne zaštite.
Međunarodna organizacija civilne zaštite koja djeluje pri Ujedinjenim nacijama, Rezolucijom na IX sjednici Generalne skupštine u Ženevi 1990. godine, odredila je 1. ožujak kao Svjetski dan civilne zaštite. Naime, 1.3.1972. godine formirana je Međunarodna organizacija civilne zaštite, kao međudržavna vladina organizacija. Proglašavanjem ovog datuma za Svjetski dan civilne zaštite, Generalna skupština je željela probuditi javnu svijest o zadacima ove organizacije, a to su zaštita građana, materijalnih dobara i čovjekove okoline. Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, određeno je da je 1. ožujak Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Ukupno 15 dobitnika prizanja i nagrada civilne zaštite za 2021.godinu, pokazali su visok nivo spremnosti i humanosti da pomognu stanovništvu u prirodnim i drugim nesrećama, ali i u aktivnostima koje su pomogle kako bi se što bolje podnio teret i ublažila opasnost od zaraze koronavirusa COVID-19 koja je zahvatila cvijeli svijet, pa tako i Federaciju BiH.

Pohvale civilne zaštite dobili su:
MUJO MIKARA – uposlenik Službe za CZ Općine Bugojno
JOSIP MARKOTA – uposlenik Službe za CZ Općine Fojnica
ADNAN KUČUK – pripadnik DVD Fojnica
PERO JERKOVIĆ – uposlenik Službe za CZ Općine Vitez

Zahvalnice civilne zaštite dobili su:
JU DOM ZDRAVLJA BUGOJNO
JU DOM ZDRAVLJA BUSOVAČA
JU DOM ZDRAVLJA DONJI VAKUF
JU DOM ZDRAVLJA FOJNICA
JU DOM ZDRAVLJA GORNJI VAKUF-USKOPLJE
JU DOM ZDRAVLJA JAJCE
JU DOM ZDRAVLJA KISELJAK
JU DOM ZDRAVLJA KREŠEVO
JU DOM ZDRAVLJA NOVI TRAVNIK
JU DOM ZDRAVLJA TRAVNIK
JU DOM ZDRAVLJA VITEZ

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa COVID 19, ni ove godine nije održana tradicionalna svečana sjednica Kantonalnog stožera civilne zaštite u povodu 1. ožujka, Dana civilne zaštite. Pohvale i zahvalnice za nesebičan angažman i trud u zajednici, bit će poslane poštom na adrese dobitnika.

Kantonalni stožer i Kantonalna uprava za civilnu zaštitu, čestitaju svim dobitnicima priznanja, uz nadu da će svoj uspješan rad nastaviti i u budućnosti.


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU