MUP i FUP formirali timove za otkrivanje počinioca napada na kuću Irfana Čengića

Nakon obavljene sigurnosne procjene u vezi aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će početi s primjenom mjera osiguranja načelnika, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Novalić je naglasila da je u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti tog krivičnog djela, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, formiran tim kojem su se policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo priključili i pripadnici Federalne uprave policije.

Istakla je da je Policijskoj upravi Stari Grad prijavljeno da je sinoć oko 3.00 sata aktivirana nepoznata eksplozivna naprava u ulici Škaljin Sokak.

– Naprava je aktivirana u neposrednoj blizini porodične kuće Čengića. Nije bilo povrijeđenih osoba, ali je nastupila materijalna šteta na dva putnička motorna vozila, te na dvije porodične kuće – kazala je Novalić u izjavi za medije.

Dodala je da je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se izvrši uviđaj na okolnosti izvršenja krivičnog djela “Izazivanje opće opasnosti”.

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnog sudskog vještaka protivpožarne zaštite.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU