MUP KS će uskoro dobiti novo sjedište u sarajevskom naselju Pofalići

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Policijska uprava Novo Sarajevo u skoroj budućnosti trebali bi dobiti novo sjedište.

Riječ je o lokalitetu u sarajevskom naselju Pofalići. Skupština Kantona Sarajevo je dala saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo.

To predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski “oživiti” prostor na kojem se trenutno nalazi nedovršeni objekat u trenutnom vlasništvu “Vodovoda i kanalizacije”, a na kojem će se izgraditi dugonajavljivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

Prema riječima ministra MUP-a KS Admira Katice, naredni koraci Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25.000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

The post MUP KS će uskoro dobiti novo sjedište u sarajevskom naselju Pofalići appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU