MUP KS i Zavod za izgradnju KS: Osigurana nova lokacija za smještaj privremeno oduzetih vozila

Ministar MUP-a KS, Admir Katica i direktorica Zavoda za izgradnju KS, Belma Barlov, potpisali su danas Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa radi ustupanja zemljišta u svrhu formiranja depoa za smještaj privremeno oduzetih vozila.

Riječ je o zemljištu u vlasništvu Zavoda za izgradnju KS na području općine Novi Grad – Alipašin most, ukupne površine oko 3.500 m2, na kojem će se ubuduće odlagati privremeno oduzeta vozila višestrukih prekršilaca saobraćajnih propisa. Kapacitet depoa koji trenutno koristi MUP Kantona Sarajevo – Uprava policije je maksimiziran i ne može primati nova vozila, te je Zavod za izgradnju KS iskazao spremnost na saradnju i ustupanje na korištenje njihovog zemljišta.

„U borbi protiv saobraćajne delinkvencije naši policijski službenici primjenjuju jednu od metoda za koju smatramo da je najadekvatnija, a to je oduzimanje vozila od višestrukih prekršilaca saobraćajnih propisa, u cilju spašavanja ljudskih života. Oduzimamo vozila koja su sredstvo izvršenja prekršaja, a već smo se uvjerili da mogu biti i sredstvo za izvršenje ubistva,“ izjavio je ministar Katica i dodao:

„Iz tog razloga potrebni su nam novi kapaciteti za privremeno oduzeta vozila i zahvaljujem se Zavodu za izgradnju KS i direktorici Belmi Barlov koji su nam spremno izašli u susret. Na ovaj način i oni doprinose borbi protiv saobraćajne delinkvencije.“

Realizacijom ove saradnje ostvarit će se uštede budžetskih sredstava Kantona Sarajevo, jer Zavod zemljište ustupa bez naknada.

„Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći MUP-u KS u daljem radu i doprinijeti većoj sigurnosti građana. Zavod je proveo sve potrebne administartivn eprosedure i nastavljamo i ubuduće rad sa MUP-om KS. Očekujem da ćemo već početkom sljedeće godine potpisati sporazum i o izmještanju hangara na Marijin Dvoru na lokaciju na Stupu, u općini Ilidža za koju je Zavod također osigurao zemljište,“ izjavila je direktorica Barlov.

Privremeno oduzeta vozila čuvaju se na depoima jer su korištena kao sredstvo izvršenja određenih krivičnih djela ili služe kao dokazna sredstva kod nadležnih sudova ili tužilaštava, te moraju biti strogo i odgovorno čuvana.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU