MUP KS: Održan radni sastanak o izgradnji nove zgrade Policijske uprave Ilidža

Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji je strateški partner MUP-a KS na svim infrastrukturnim projektima, održan je radni sastanak s predstavnicima Općine Ilidža, povodom analize poduzetih koraka na realizaciji projekta izgradnje nove zgrade Policijske uprave Ilidža.

Bitno je istaći da se radi o vrlo značajnom objektu za Kanton Sarajevo jer će se njegovom izgradnjom povećati operativnost policijskih službenika, kao i sigurnost cijelog područja, te osigurati adekvatni uslovi rada i pružanja usluga građanima.

Osnovni cilj ovog projekta je da se stvore optimalni uslovi za centralizaciju i objedinjavanje službi MUP-a KS – Uprave policije, te je planirano da ubuduće sve službe MUP-a KS – Uprave policije nadležne za područje općine Ilidža budu smještene u jednom objektu koji će svojom veličinom, sadržajem, dispozicijom, planiranim prostorijama i parking mjestima, omogućiti bolje i efikasnije obavljanje poslovima i radnim zadacima.

MUP KS je u saradnji s Općinom Ilidža odabrao adekvatnu lokaciju za novu zgradu PU Ilidža, koja svojim karakteristikama zadovoljava postavljene uslove, a nalazi se na lokaciji Butmirska cesta.

Na današnjem sastanku definisani su naredni koraci s ciljem ubrzanja dinamike ispunjavanja svih preduslova zar ealizaciju ovog projekta. U narednim danima izvršit će se geodetsko snimanje lokacije. Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, na osnovu Idejnog projekta, MUP KS pribavit će Urbanističku saglasnost od Općine Ilidža za izgradnju nove zgrade PU Ilidža s vanjskim uređenjem, da bi potom pokrenuo proceduru izrade Izvedbenog projekta. MUP KS će također osigurati neophodna finansijska sredstva za eksproprijaciju zemljišta od njegovih vlasnika.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU