MUP KS otkrio identitet lažnog bombaša: OSA BiH raskrinkala mladića
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo otkrili su identitet osobe koja je danas uhapšena zbog sumnje da je uputila lažne dojave o bomabam u zgrama Općinskog suda u Sarajevu i Suda Bosne i Hercegovine.

Riječ je o A. K. (28) iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Operativni centar Uprave policije MUP-a KS jutros je u 9.27 sati zaprimio telefonsku dojavu da su u zgradama Općinskog suda u Sarajevu i Suda Bosne i Hercegovine postavljene eksplozivne naprave.

Izvršena je evakuacija navedenih pravosudnih institucija, kao i KDZ pregledi u saradnji sa drugim agencijama, kojim je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama.

“Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog izazivanja opće opasnosti, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode lice osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela. Radi se o A. K. 1994. godište iz Sarajeva”, saopćeno je iz MUP-a KS.

MUP KS izražava zahvalnost Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH na brzoj i efikasnoj saradnji koja je doprinijela rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Izvor: Radio Sarajevo


novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU