MUP KS: U prosjeku 7 građana dnevno bespravno parkira auto na mjestu za osobe s invaliditetom

Tokom novembra 2023. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 282 prekršajna naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Iz istog razloga, tri (3) vozila su premještena specijalnim vozilom „pauk“, što čini ukupno 55 premještenih vozila od početka godine.
Najviše prekršajnih naloga, njih 121, izdato je na području općine Novi Grad.

U tekućoj godini policijski službenici Uprave policije su izdali 2.531 prekršajni nalog po osnovu nepropisnog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom – saopćeno je na stranici MUP-a.

Ovi podaci pokazuju da se u prosjeku sedam građana dnevno odluči za bespravno zauzimanje parking mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

– Građane podsjećamo da je za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini, počev od 08.7.2023.godine.
Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom – poručili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

I ovu priliku koriste da apeluju na sve građane i posjetioce Kantona Sarajevo da bespravnim parkiranjem dodatno ne otežavaju kretanje sugrađana s invaliditetom.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU